Kā tiek ražotas metāla durvis?

Kā tiek ražotas metāla durvis?

Metāla durvis tiek ražotas dažādos veidos, viens no populārākajiem veidiem ir izmantot liektu tērauda konstrukciju, kas tiek apdarināta ar dekoratīvām mdf plāksnēm no abām pusēm. Kādēļ ražotāji ir sākuši izmantot mdf dekorācijas no abām pusēm? Atbilde ir pavisam vienkārša piemēram apdarinātas metāla durvis dzīvoklim sniedz iespēju stipri uzlabot skaņu izolāciju un vēja necaurlaidību. Paaugstinoties skaņu izolācijai mājas iemītnieki pārstāj dzirdēt skaņas kas nāk no kāpņu telpas, savukārt samazinoties vēja necaurlaidībai ir pozitīvs novērojums, nepatīkamas smakas no kāpņu telpas tiek pilnībā izolētas. Ja dzelzs durvis tiek izgatavotas ar mitrumizturīgu mdf dekoratīvu apdari no abām pusēm, tad šādas durvis drīkst izmantot kā ārdurvis mājai. Metāla durvis mājai lieliski iederās kopējā mājas dizainā, kā arī nodrošina paaugstinātu drošību, mājā kļūst ne tikai silti, bet arī ļoti droši. Mūsu uzņēmuma speciālisti stirpi iesaka izvēloties metāla durvis mājai neizmantot iespēju izvēlēties vienu slēdzeni, kas tiek aprīkota ar pagriežamu rokturīti no iekšpuses, tas var radīt negatīvu ietekmi uz kopējo mājas drošību. Ja durvis ir nokomplektētas ar dekoratīvu stiklu un no mājas puses uz slēdzenes ir rokturīts, tad izsitot stiklu, ārdurvis ļoti ātri var tikt atvērtas bez papildus piepūles.

Dzīvokļu un privātmāju durvju ražošana savā starpā neatšķirās, atšķirās tikai komplektējošās slēdzenes un detaļas. Dzīvokļu durvju ražošanā lielāks uzsvars tiek likts uz drošības īpašībām, savukārt privātmājām tiek likts uzsvars uz dizainu un konstruktīvām īpašībām. Privātmāju metāla durvīm pats galvenais noteikums ir jābūt siltām un ilgi kalpojošām, tādēļ konstrukcijā vēlams ir izmantot tēraudu kas tiek papildus cinkots pirms krāsošanas vai arī izmantot nerūsējošā tērauda konstrukciju, tādā veidā var būtiski pagarināt kopējo tērauda konstrukcijas kalpošanas mūžu.

metāla durvis dzīvoklim un mājai  metāla durvis dzīvoklim un mājai  metāla durvis dzīvoklim un mājai

Metāla durvis tiek izgatavotas uz robotizētām iekārtām, pēc tam tiek sametināta konstrukcija

Metāla durvju ražošanā visbiežāk tiek izmantotas 1,5 mm biezas metāla loksnes, loksne tiek ievietota robotizētā iekārtā un tā to izloka pēc nepieciešamajiem iestatījumiem. No locītām tērauda loksnēm tiek izgatavota durvju vērtne un atsevišķi rāmis, gan rāmim, gan vērtnei tiek piemetinātas eņģes. Durvju vērtnē tiek iemetinātas stiprības ribas, lai vērtne būtu izturīga pret triecieniem. Metāla durvju vērtni padara par triecienizturīgu, triecienizturībai palīdz metāla pārfalce kas uzsedzās rāmim pie aizvērtas vērtnes. Pārfalce pasargā durvju vērtni no brutālas un vandāliskas izlaušanas. Tāpat metāla durvis tiek aprīkotas ar kvalitatīvām un drošām slēdzenēm, ja dzelzs durvis tiek nokomplektētas ar jaunāko paaudžu slēdzenēm, tad tās iegūst maksimālu drošību. Enģu pusē vērtnē tiek iestrādāti pretnoņemšanas rīģeļi, tie pasargā metāla durvis no nozāģēšanas, faktiski ja kāds mēģina nozāģēt eņģes, tas šāda darbība nepalīdz atvērt durvis, jo rīģeļi pasargā no durvju atvēršanas.

Kas tiek iekļauts komplektācijā?

Ražojot metāla durvis tās tiek komplektētas visbiežāk ar vienu slēdzeni, ja tās ir paredzētas lietošanai privātmājās un ar divām slēdzenēm ja tās tiek paredzētas lietošanai dzīvoklī. Piemēram Baltkrievijā ražotā Supporta produkcija tiek bagātīgi komplektēta gan dzīvokļiem, gan privātmājām, metāla durvis ir nokomplektētas ar divām atsevišķi stāvošām augstas drošības un kvalitātes slēdzenēm Securemme, un vēl papildus ar atsevišķu neatkarīgu mehānismu - nakts aizbīdni, kas ir atverams tikai no iekšpuses. Dzelzs durvis Supporta jau bāzes komplektācijā ir nopakotas ar paaugstinātu drošības sistēmu, tie kas izvēlās Supporta metāla durvis dzīvoklim vai mājai turpmāk var pilnībā vairs neraizēties par mājokļa drošību.

Tērauda durvju komplektācijā vienmēr tiek pievienotas ārējās aplodes (klēdes), slēdzeņu nosedzošie dekori un rokturi. Ārējās aplodes nosedz montāžas stiprinājumus un montāžas putas, tāpat tās rada kopējo estētisko dizaina noformējumu. Supporta produkti tiek izgatavoti ar mērķi paaugstināt ne tikai drošību pašām durvīm, bet arī pasargāt tās no ātras izzāģēšanas. Kā tas tiek panākts? Tērauda konstrukcija tiek izliekta tā, lai metāla kārbai pārsegtos pāri uz visām malām metāla aplodes, tās nosedz montāžas putas un montāžas siprinājumus sienā. Savukārt metāla konstrukciju nosedz dekoratīvas mdf aplodes. Nosegti montāžas stiprinājumi būtiski kāpina kopējo tērauda konstrukcijas drošību.

metāla durvis dzīvoklim un mājai    metāla durvis dzīvoklim un mājai   metāla durvis dzīvoklim un mājai  

Kādu dizainu izvēlēties?

Ja metāla durvis tiek izvēlētas dzīvoklim, cilvēki ļoti bieži jaunās durvis pieskaņo pēc krāsas un dekoratīvajiem elementiem pie iekšdurvīm. Diemžēl ne vienmēr iekšdurvis var saskaņot ar metāla durvju dizainu, jo katram ražotājam ir dažādi dizaina elemnti, ja ārdurvju dizains nesakrīt ar iekšdurvju dizainu, tad vēl ir iespēja durvju iekšpusi pieskaņot vai nu grīdas dizainam, vai arī blakus stāvošām mēbelēm, piemēram drēbju skapim. Savukārt durvis no ārpuses var mēģināt pieskaņot pie kaimiņu stāvošajām durvīm, ja tas protams ir iespējams. Jaunos daudzstāvu projektos tas būs pat nepieciešams, jo tajos nedrīkst mainīt kopējo kāpņu telpas izskatu.

Ja metāla durvis tiek izvēlētas privātmājai, tad cilvēki ļoti bieži tās cenšas saskaņot vai nu ar kopējo mājas dizainu, vai arī ar logiem, jumtu un notekām. Tāpat privātmāju ārdurvis ļoti bieži tiek komplektētas ar dekoratīvu stiklu. Izvēloties metāla ārdurvis kas ir aprīkotas ar stiklu, tās palielina apgaismojumu mājas priekštelpā un sniedz ērtu iespēju vienmēr aplūkot kas ir piezvanījis vai pieklauvējis pie durvīm. Ārdurvju iekšpuse tāpat kā dzīvokļu durvīm tiek pieskaņota iekšdurvīm, grīdai vai tuvāk stāvošajai mēbelei.

Kādu vēršanās virzienu metāla durvīm jāizvēlās?

Ja Jūs nezināt kādu vēršanās virzienu izvēlēties metāla durvīm, tad mēs Jums pastāstīsim par tehnoloģiski pareizu risinājumu. Vienmēr izvēlaties durvju atvēršanas virzienu kas ir vērsts uz tuvāko sienu. Tas nozīmē tai pusē kur ir siena, tajā pusē ir jābūt arī eņģēm, tā Jums neradīs neērtības atverot Jūsu durvis.

sosdienests.lv