Uzstādot metāla durvis, tās pasargās no zagļiem

Kādēļ cilvēki izvēlas uzstādīt metāla durvis saviem mājokļiem?

metāla durvis

Patiesībā atbildes, kādēļ cilvēki izvēlas uzstādīt savam mājoklim tieši metāla durvis ir daudz un dažādas. Viens no populārākajiem iemesliem ir iespēja būtiski paaugstināt mājokļa drošību, pateicoties metāla durvju uzlikšanai. Bieza un izsturīga tērauda konstrukcija ir spējīga atvairīt pat ļoti nopietnus mēģinājumus ielauzties caur durvīm izmantojot lielu spēka slodzi. Tāpat cilvēki ir iemīlējuši tieši šīs kategorijas durvis dēļ noturīgas konstrukcijas, kas patiesībā ir ļoti stabila un spējīga ilgus gadus atrasties ailē un nepiedzīvot deformācijas.

Kad jautājums skar drošību, tad ne tikai durvju tērauda konstrukcija atbild par visu kopējo konstrukcijas drošību, tāpat ir svarīgi, lai metāla durvīs būtu ierīkotas atbilstošas drošības pakāpes slēdzenes. Augstas drošības konstrukcija nokomplektēta ar vājām drošības pakāpes slēdzenēm neveido kopējo konstrukcijas drošību. Tāpat ja durvīs ir ierīkotas ļoti drošas slēdzenes un tērauda konstrukcija nav atbilstoši izturīga, kopējā durvju drošības pakāpe būtiski samazinās. Mūsu uzņemuma speciālisti iesaka pievērst pastiprinātu uzmanību slēdzenēm un konstrukcijas īpatnībām.

Agrāk metāla durvīm nebija iespēja izveidot skaistu dizainu, ja vien cilvēks nebija gatavs maksāt par dekoratīviem elementiem milzīgus sadārdzinājumus. Šodien arī šāda problēma vairs nepiemīt, mūsdienās dzelzs durvis tiek izgatavotas daudz un dažādos izpildījumos ar dekoratīviem MDF vai finiera paneļiem. Tas padara gala produktu par ļoti izskatīgu, tas viegli iederās pat pašos mūsdienīgākajos dizainos.

Metāla durvis dzīvokļiem paaugstina drošību un skaņas izolāciju

Uzstādot dzīvoklim metāla durvis saimnieki var gulēt mierīgi, vairs nebūs jasatraucas par to ka kāds nelabvēlis var veikt ielauzšanos mājoklī. Pēc durvju nomaiņas būtiski paaugstinās kopējā mājokļa drošības pakāpe, caur dzelzs durvīm iekļūt ir pavisam sarežģīti, ja vien rokās neatrodas atslēgu komplekts.

Ļoti biežs iemesls neveiksmīgai zaģļu iekļūšanai dzīvoklī ir tieši metāla durvis, jo tām tiešām piemīt lieliska aizsardzības pakāpe. Lai mājoklis būtu patiesā drošībā, iesakam izvēlēties metāla durvis kuras ir nokomplektētas ar paaugstinātas sarežģītības pakāpes slēdzenēm. Vēlams, lai durvis dzīvoklim būtu aprīkotas ar divām slēdzenēm, jo vairāk ir slēdzeņu durvīs, jo mazāka ir varbūtība ka tās tiks atvērtas. Katra slēdzene pasargā noteiktu laiku, ja tās ir drošas - tad viņas var pasargāt līdz pat vairākām stundām tīrā ielauzšanās laika.

Supporta metāla durvis visas tiek aprīkotas ar divām slēdzenēm, viena ir suvaldu tipa ar pretizurbšanas plāksni, tā atrodas augšpusē. Otra slēdzene ir mehānisms kas aprīkots ar slēdzošu cilindru. Abas slēdzenes tiek izgatavotas Itāļu rūpnīcā Securemme un tām piemīt lieliska drošības pakāpe. Tāpat komplektā visām durvīm tiek uzstādīts papildus nakts aizbīdnis, kas ir atverams tikai no iekšpuses, tas ir ļoti ērts lietošānā, kad atrodieties mājās nav nepieciešams slēgt uz visām slēdzenēm, pietiek tikai pagriezt aizbīdni.

Uzstādot dzelzs durvis dzīvoklim ļoti bieži stipri paaugstinās skaņas izolācija, trokšņi no kāpņu telpas tiek izolēti. Tāpat ja kāpņu telpā ir nepatīkamas smakas, dzelzs durvis ir spējīgas tās pilnībā izolēt. Mūsu uzņēmuma speciālisti rekomendē izvēlēties metāla durvis kurām konstrukcija ir izveidota pakāpienu formā, piemēram trīs pakāpju durvis tiek aprīkotas ar trīs blīvgumijām. Blīvgumiju skaits ir tiešs ietekmējošs faktors skaņas un siltum izolācijām.

Metāla durvis mājai paaugstina siltumizolāciju un arī drošību

Uzstādot metāla durvis mājai ir novērojums ka zādzības tomēr caur durvīm notiek mazāk, nekā dzīvokļos. Tas ir saistīts ar to ka privātmājā pie vēlēšanās ielauzties vieglāk to ir izdarīt izmantojot tuvāko logu. Ļoti retos gadījumos koka vai pvc logi ir aprīkoti ar papildus aizsardzības sistēmu. Tādēļ zagļi visbiežāk izmanto tieši logu atvēršanu, nevis veic durvju uzlaušanu. Durvju uzlaušana ir krietni sarežģītāks process, nekā logu atvēršana. Citādāk ir ja mājai ir uzstādīti piemēram PVC logi ar mūsdienīgu drošības sistēmu un stikli tiek uzlikti ar TRIPLEX plēvi, kas stiklus pasargā no izsišanas, tad dzelzs durvis paliek par vienīgo veramo daļu mājā caur kuru ir iespējams ielauzties, ja veiksmīgi to izdara.

Privātmājās metāla durvis kļūst aizvien populārākas un viens no galvenajiem iemesliem ir to lieliskā spēja aizskavēt troksni un aukstumu kas nāk no ārpuses.

  • Tās ir iespēja aprīkot ar mūsdienīgu tehnoloģiju Termo Tiltu, kas pilnībā izslēdz caursalšanas varbūtību
  • Dzelzs durvis mājai var izgatavot dažādos nestandarta izmēros, ar vai bez dekoratīviem stikliem
  • Aprīkojot privātmājas durvis ar trīs blīvgumijām, tās iegūst ļoti labus siltumizolācijas rādītājus
  • Divas augstas drošības pakāpes slēdzenes spēj pasargāt mājokli no nevēlamiem viesiem

Uzstādot ārdurvis privātmājai vai ir nepieciešama nojume?

Izvēloties metāla ārdurvis mājai noteikti ir nepieciešama nojume, ieteicamais garums 1,5 - 2,0 metri. Nojume pasargās ārdurvis no tiešiem lietus stariem, pašas durvis ūdeni nebaidās. Nepatīkamākais ir - tad ja durvju augšpusē iekļūst ūdens starp durvju rāmi un aplodi, tajā vietā sāk uzkrāties ūdens un tērauda konstrukcija piedzīvo korozijas veidošanos. Vēlāk konstrukcija sāk rūsēt, tiek sabojāta pulverkrāsa, tā piebriest un ar laiku sāk plīst pa gabaliem. Tādēļ mūsu uzņēmums rekomendē uzstādīt nojumi, tā pasargā no bojājumiem ko var radīt laikapstākļu maiņas.

Ārdurvis atrodas saules pusē

Ja privātmājas metāla ārdurvis atrodas saules pusē mēs rekomendējam vai nu izvēlēties maksimāli gaišākā tonī, vai arī ārdurvis kas drīkst atrasties saulē. Piemēram mūsu piedāvātās metāla ārdurvis mājai Supporta Vikont tiek apdarinātas ar dekoratīvu paneli - mitrumziturīgu MDF ar saules izturīgu plēni Vinorit. Gaišākas ārdurvis stāvot saulē mazāk uzkarst un līdz ar to ir mazāka varbūtība, ka to apdare izdegs vai izbalēs.

sosdienests.lv