Metāla durvis ar drošām slēdzenēm

Kā izvēlēties slēdzeni, lai metāla durvis būtu drošas?

Metāla durvju sortiments Latvijas tirgū strauji aug, tas liecina par to ka aktivitāte celtniecībā ir ļoti augsta. Šāda tendence rada aktīvu konkurenci. Bieži asā konkurencē ir ļoti sarežģīti konkurēt jau ar aizpildītu tirgus segmentu, jaunus spēlētājus neviens negaida. Tādēļ šodien ir ļoti populāri ievest nekvalitatīvas metāla durvis ar dempingojošām cenām.

Pirmais kam ir jāpievērš uzmanība ir cena, ļoti retos gadījumos ir iespējams atrast augstas kvalitātes metāla durvis ar drošām slēdzenēm un kas maksās nedārgi. Ja cena ir dārga, tad ir jānoskaidro kādas drošības sistēmas ir uzstādītas Jūsu noskatītajām durvīm, Latvijā ļoti bieži skaistas durvis ar zemas drošības pakāpes slēdzenēm maksā 500eur - 1000eur robežās, jābūt ir uzmanīgiem! Jūs taču piekritīsiet, ka nebūt nav normāli ja metāla durvis maksā 1000eur un tajās ir ievietotas slēdzenes kas maksā 20eur? Tur nevar būt runas par drošību.

metāla durvis ar slēdzeni securemme

Kādas slēdzenes izvēlēties metāla durvīm dzīvoklim?

Dzīvokļu metāla durvīm ir nepieciešamas 2 kvalitatīvas slēdzenes. Iesakam izvēlēties suvaldu tipa ar rīģeļiem, nav obligāti jābūt zirneklim, bet ja zirnekļa tipa slēdzene ir tā netraucēs. Zirnekļa tipa slēdzene nav obligāta, jo tā īsti nepaaugstina drošību, jo statistika rāda ka ielaušanās notiek ar slēdzeņu izzurbšanas palīdzību - metāla durvju konstrukcija gandrīz nekad netiek lauzta.

Slēdzeņu komplektus var arī kombinēt, piemēram viena slēdzene suvaldtipa, otra slēdzene kas ir ar rokturi, mehānisms ar cilindru. Šādā izpildījumā ir jāpārliecinās par to, lai cilindrs būtu ar papildus bruņu, lai nebūtu risks ātrai slēdzeņu uzlauzšanai. Skatīt augšējo attēlu.

No kādiem ražotājiem izvēlēties slēdzenes metāla durvīm?

Drošības ziņā neapšaubāmi līderos ir Itālijā ražotās slēdzenes, tās lieliski darbojās vairākus gadu desmitus bez starpgadījumiem. Tām piemīt augsta drošības pakāpe, no 5 - 7 pretuzlaušanas pakāpes. Ražotāji ir daudz un dažādi, mūsu uzņēmuma speciālisti kas nodarbojās ar metāla durvju atvēršanu iesaka izvēlēties šādus ražojumus : CISA, SECUREMME, MOTTURA, FIAM, ISEO no Itālijas un ASSA, ABLOY no Skandināvu valstīm. 

Slēdzenes kas ir ražotas piemēram Turcijā, Krievijā un Ķīnā ir zemākas kvalitātē un drošībā, tās mēdz arī pievilt. Ļoti izplatīta problēma ir tā ka slēdzene darbojas nevainojami un vienu dienu bez kādiem cēloņiem pārstāj darboties un nobloķējās. Šādos gadījumos ir jārēķinās ar papildus izdevumiem, jo būs nepieciešams sos durvju atvēršanas dienesta palīdzība. Šāda pakalpojuma izmaksas sākas no 40eur un ir laikietilpīgi, tas var Jums prasīt zaudēt 2-3h Jūsu laika.

slēdzene assa 2000 metāla durvīm

Kādas slēdzenes izvēlēties metāla ārdurvīm mājai?

Metāla durvīm mājai var izvēlēties dažādas slēdzenes, var izvēlēties gan Itāļu ražotās slēdzenes, gan arī Skandināvu Abloy vai ASSA mehānismus. Mūsu uzņēmuma speciālisti norāda ka privātmāju durvīm nav obligāti jābūt liela drošības pakāpe, pie nosacījuma ka mājas teritorija ir slēgta - nožogota. Ja kāds ļaundaris mēģinās ielauzties mājā, tad krietni vieglāk ir izsist stiklu, bet tas rada troksni un izsists stikls pievelk svešu skatienu uzmanību. Tādēļ arī mājās biežāk ielaušanās notiek caur slēdzeņu atvēršanu - izzurbšanu.

Ja metāla durvis tiek komplektētas ar vairākām slēdzenēm, tad tas nāks tikai par labu mājokļa saimniekiem. Jo vairāk aizslēdzošu mehānismu, jo ilgāk notiek to atvēršana pie ielaušanās scenārija.

Mūsu uzņēmuma speciālisti akcentē un iesaka augstas drošības klases slēdzeni ASSA 2000, tā ir vislabāk piemērota ārdurvīm, jo tai ir lieliska drošības pakāpe. Vienīgi slēdzenes cena ir apmēram 300eur.

Mūsu uzņēmums piedāvā metāla durvis Supporta mājām ar Itālijā ražotām slēdzenēm Securemme, ārdurvis tiek komplektētas ar 2 sarežģītām slēdzenēm, kas padara mājokli par patiesi drošu.

metāla durvis   

Supporta metāla durvju īpašības

Supporta ražotā produkcija tiek komplektēta vairākumos gadījumu ar Itālijā ražotām augstas drošības pakāpes Securemme slēdzenēm. Mūsu piedāvājumā ir arī Supporta metāla durvis kas tiek komplektētas ar slēdzenēm no Krievijas rožatājiem Gaurdian un Border - tās ir pieejamas tikai uz ekonomiskā un budžetklases segmenta durvīm.

sosdienests.lv