Metāla durvis

No kā sastāv metāla durvis?

Mūsdienās visbiežāk metāla durvis sastāv no locītas un metinātas tērauda konstrukcijas. Konstrukcija tiek savienota no divām daļām, ja tā atbilst standartam - 1. daļa ir vērtne un 2. daļa ir kārba, vērtne ar kārbu tiek savienota ar tērauda eņģēm. Eņģes tiek izmantotas ar gultņiem.

Durvju vērtnē tiek uzstādītas divas slēdzenes, viena suvaldas tipa drošības nodrošināšanai un otra slēdzams mehānisms ar rokturi, lai metāla durvis fiksētos pie vieglas aizciršanas. Vērtnes konstrukcijā tiek iestrādātas metāla stiprības ribas, lai vērtne pie iespējamiem mehāniskiem triecieniem izturētu lielas slodzes bez deformācijām. Vērtnes tērauda konstrukcija tiek krāsota ar pulverkrāsu, lai konstrukciju pasargātu no skrāpējumiem, korozijas un rūsas.

Slēdzeņu caurumi tiek nosegti ar dekoratīvām bruņu uzlikām, dekoratīvās bruņas nosedz atslēgas caurumu, lai caur slēdzeņu mehānismu nenāktu aukstais gaiss no kāpņu telpas. Tāpat bruņots dekors paaugstina drošību apakšējās slēdzenes cilindram pret ātru nolauzšanu.

Vēsture - kā radās pirmās durvis un slēdzenes

Jau no sen seniem laikiem cilvēki ir saskārušies ar zādzībām un tā vien šķiet ka zagšana ir bijusi jau nolaika gala, visu cilvēces pastāvēšanas periodu. Vēsture liecina ka sākotnēji cilvēki ir dzīvojuši alās un alām nebija nedz durvju, nedz slēdzeņu - bija tikai atvērts alas caurums, tātad cilvēkiem ar ļauniem nodomiem vadītiem nebija grūti iekļūt svešā alā un pastrādāt noziegumus.

Laikam ejot uz priekšu kāds no cilvēkiem bija pirmais kam ienāca prātā uztaisīt primitīvu aizsegu no dzīvnieku ādām, tādā veidā aizsargājot savu dzīves vietu no aukstuma. Vēlāk arī sāka parādīties durvīm līdzīgi veidojumi no kokmateriāliem, kad durvis tika izveidotas, bija kāds arī kam sāka interesēt drošības jautājums, tā sāka pakāpeniski rasties pirmās koka slēdzenes.

Neviens nezin vai pirmās slēdzenes tika radītas priekš tā, lai atdalītu vienu telpu - no otras, lai pasargātu pret zādzībām, vai tomēr priekš tā lai varētu noziedziniekus un vergus turēt aizprostotus. Pirmās metāla durvis tika radītas stipri vēlāk, jo tām bija nepieciešamas vairāk zināšanas un prasmes, jo tērauda durvis izgatavot bija sarežģītāk.

Dekoratīvie elementi 

Durvju vērtne var būt izgatavota no krāsota metāla, bet arvien biežāk mūsdienās popularitāti gūst metāla durvis ar mdf paneļiem no abām pusēm, tas samazina vērtnes vibrācijas un klaudzoņu pie aizciršanas. Tāpat dekoratīvie mdf paneļi padara durvis pievilcīgākas un mūsdienīgākas, kā arī paaugstina skaņas un siltum izolāciju.

Dzelzs rāmī tiek iestrādāti speciāli montāžas caurumi, kā arī dobumi kuros fiksējās slēdzeņu rīgeļi. Rāmis tiek krāsots ar noturīgu pulverkrāsu pret koroziju un rūsu. Kārbas lejas daļā bieži tiek ievietots nerūsējošā tērauda slieksnis, kas pasargā rāmja apakšdaļu no krāsas noberšanās dzīvokļu durvīm un izrūsēšanu mājokļu durvīm. 

Kad metāla durvis tiek uzstādītas, tad pie kārbas tiek pieskrūvētas aplodes, tās nosedz montāžas putas.

Kādas metāla durvis piedāvājam mēs?

Mūsu uzņēmums SIA Eirodurvis piedāvā augstas kvalitātes metāla durvis no Baltkrievijas ražotāja Supporta. Durvis tiek izgatavotas 2 standarta izmēros 860X2050 un 960X2050, tās tiek komplektētas ar Itālijā ražotām drošām slēdzenēm - Securemme. Konstruckijas tiek izgatavotas no locīta - metināta tērauda, vērtnes biezumi ir sākot no 64 mm - 104 mm, kārbas 64 mm - 120 mm, visas tērauda konstrukcijas daļas tiek krāsotas ar pulverkrāsu.

                                              metāla durvis supporta metāla durvis        metāla durvis ar mdf

Standarta durvju cena ir sākot no 139 eur ar PVN. Apskatīt pieejamās metāla durvis.

Dzīvokļiem tiek piedāvātas gan ļoti drošas un ar labu skaņas un siltumizolāciju ārdurvis, kā arī budžet klases vienkāršākas.

Mājām tiek piedāvātas siltumnoturīgas salu izturīgas ārdurvis ar drošām slēdzenēm.

Montāža un piegāde

Mūsu uzņēmums piedāvā arī montāžu un piegādes pakalpojumus, tāpat arī veicam nomērīšanu. Visām Supporta durvīm un komplektējošām detaļām tiek nodrošināta rūpnīcas 2 gadu garantija.

Mūsu uzņēmumam ir sava noliktava kur vienmēr uzglabājās apmēram 500 metāla durvju, tas nozimē ka durvis var ātri saņemt, nav jāgaida ražošanas termiņu. 

Piesaki durvju nomērīšanu pa telefonu jau tagad, tel. +371 26668000.

sosdienests.lv